Борусия (Дортмунд) изтръгна трудна, но сладка победа с 3:2 в домакинството си на Хофенхайм от 3-ия кръг на Бундеслигата. Срещата бе истиско шоу с пет гола, а спокойно можеха да паднат и още. Големият герой за домакините бе Ерлинг Холанд, който донесе успеха с гол в 1-ата минута на добавеното време. 

Още от самото начало мачът започна вихрено и в 3-ата минута гостите бяха близо до гола, но изстрел с глава на Андрей Крамарич се отби от гредата. В ответната атака Джовани Рейна отправи опасен изстрел, спасен от вратаря на съперника.

Още в началото на втората част Борусия поведе. В 49-ата минута Джовани Рейна бе точен с изстрел от границата на наказателното поле. Гостите отговориха със страхотна възможност за Крамарич в 59-ата минута, който изскочи зад защитата, но ударът му бе спасен.

Две минути по-късно резултатът все пак бе изравнен. Денис Гайгер пусна извеждащ пас за Баумгартнер, който стреля от малък ъгъл и успя да отбележи за 1:1. Домакините обаче бързо си върнаха преднината. В 69-ата минута защитник изчисти лошо топката, която попадна в Белингам и той без забавяне я прати във вратата за 2:1.

Финалните минути обаче се оказаха епични. Първо в 90-ата след центриране от корнер Кевин Апогума с глава продължи към Мунас Дабур, който отблизо вкара за 2:2.

Само минута по-късно обаче дортмундци си върнаха преднината. Холанд центрира за Мариус Волф, неговият удар бе спасен от Оливер Бауман, след това вратарят отрази и изстрел отблизо на Юсуфа Мукоко, но накрая топката отново стигна до Холанд, който със силен шут отблизо вкара за 3:2. В крайна сметка трите точки останаха на "Вестфален "Щадион".