Сагата около бъдещето на звездата на Байерн Роберт Левандовски продължава, а вече се спрягат и евентуални негови заместници на „Алианц Арена”, ако полякът напусне през това лято.

Договорът на голмайстора на баварците изтича след година и макар спорният директор Хасан Салихамиджич да твърди, че шансът да бъде продаден след края на сезона, ако не удължи контракта си е нулев, то медиите в Германия изобщо не са на подобно мнение.

Ясно е, че Байерн иска голмайстора на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд, като от клуба не отричат за срещата между норвежеца и Салихамиджич през март. Финансовата рамка, която следват на „Алианц Арена” и фактът, че ръководството никога не се отклонява от нея, прави трансфер на Халанд почти невъзможен.

Поради тази причина германския шампион има списък с още четирима нападатели, които потенциално биха могли да влязат в обувките на Левандовски, твърди Bild.

На челно място е нападателя на Аякс Себастиан Алер. Шефовете на баварците дори вече са провели проучвателни разговори с котдивоареца, за да видят каква заплата би желал, за да заиграе в Мюнхен. Цената му е около 40 млн. евро, а годишната заплата, която ще иска - 10 млн. евро. 

Втора опция е белгийския голмайстор на Челси Ромелу Лукаку. Нападателят има труден период на „Стамфорд Бридж”, където се завърна през миналото лято след престой в Интер.

Останалите двама набелязани от Байерн са Дарвин Нунес от Бенфика и Патрик Шик от Байер Леверкузен. Техните шансове за трансфер на „Алианц Арена” засега се смята, че са по-ниски.

22-годишният Нунес има 25 гола в 26 мача за „орлите” в португалското първенство, докато Шик има 21 попадения в Бундеслигата.  

Баварците следят внимателно изявите на словенеца Бенямин Шешко от РБ Залцбург, както и на австрийския таран на Щутгарт Саша Калайджич.