Треньорът на Байерн Мюнхен Юп Хайнкес побърза да се изкаже ласкаво за талантливия футболист на клуба Йосуа Кимих. По-рано днес баварският гранд обяви официално, че германският национал поднови своя договор.

Новото споразумение между Кимих и Байерн е до 30 юни 2023 година, което говори красноречиво за доверието, което шампионът на Германия има в 23-годишния играч. Макар че Кимих играе номинално като десен бек, в предишните си сезони той доказа своята поливалентност, играейки еднакво успешни на различни и крайно разнородни позиции.

Официално: Байерн обвърза ключов играч до 2023-а

За наставник с опита на Хайнкес е видно каква инвестиция в бъдещето е присъствието и възходящото развитие на Кимих. „Смятам, че Йосуа Кимих един ден може да се превърне в икона от ранга на Филип Лам”, заяви 72-годишният специалист, визирайки дългогодишният капитан на отбора, който се оттегли в края на миналия сезон.

„Филип от своя страна имаше нужда от много години, за се подобри като футболист. Отначало също беше преотстъпен в Щутгарт. След това направи кариера, която е известна на целия свят.”

„Кимих разполага с уменията, за да „влезе в обувките” на Лам. Харесвам много този младеж, защото има волята, отдаден е, слуша ме, представя се добре и… това е всичко”, добави Хайнкес.