В събота Юп Хайнкес ще ръководи Байерн за първи път от повече от 4 години. Още преди това обаче влиянието на специалиста при баварците се усеща.

Мнозина от тях вече споделиха, че тренировките отново са станали интензивни, след като основната критика към Карло Анчелоти бе за ниско ниво в заниманията.

Самият Хайнкес пък заяви, че играчите отново са си върнали настроението. "Играчите отново работят с удоволствие. Всички казват: Атмосферата е много добра."

Какво промени Хайнкес в Байерн?

Иначе пресконференцията на 72-годишния наставник започна с шега: "Когато стана на 80, мисля да наследя Йоги", имайки предвид да заеме поста селекционер на Германия.

Хайнкес коментира и факта, че звездите на отбора Робен и Рибери са съответно на 33 и 34 години. "Възрастта не е тема. Става дума за фитнес, професионализъм, мотивация. Тази емоционалност видяхме в международния мач при Робен, отдавна не бях виждал такова него. Това показва, че той още гори в играта."

А липсвал ли му е футболът след "пенсионирането" през 2013? "Не ми липсва нищо. Аз съм активен човек. Имам задачи от сутрин до вечер. Също и в личния ми живот. Когато имам късмет, гледам новините вечер."

Куче помогнало на Хайнкес да се реши за Байерн

Хайнкес: Ситуацията в Байерн е сложна