Германският РБ Лайпциг ще остане здраво стъпил на земята преди гостуването на Байерн Мюнхен в събота в двубой от Бундеслигата.

"Концентрираме се върху нашето представяне, което бе много добро в последните ни две гостувания в Мюнхен. Дори ситуацията да не е толкова лесна за противника в момента, ние все още говорим за Байерн Мюнхен, който ще бъде домакин. Не може да отидеш там и да мислиш, че всичко ще проработи само", подчерта вратарят Петер Гулачи след днешната тренировка на тима.

Гулачи каза още, че отборът на РБ Лайпциг и особено защитата трябва да бъдат в максимална форма.

"Наясно сме с качествата, които Байерн има в нападение, защото това все още е тим от световна класа. Но ние със сигурност ще се опитаме да се възползваме от свободните пространства и шансове, за да се възползваме", добави вратарят.

Съставът на РБ Лайпциг заема пето място във временното класиране в германското първенство, а Байерн Мюнхен е втори на 8 точки зад лидера Байер Леверкузен.

РБ Лайпциг спечели с 3:1 в Бундеслигата в Мюнхен през май, което почти коства титлата за Байерн, а после победи с 3:0 през август в турнира за Купата на Германия. Първата среща между двата отбора през настоящия сезон завърши при равенство 2:2.