Шалке и Грьойтер Фюрт завършиха при резултат 2:2 в мач от 17-ия кръг във Втора Бундеслига. Българският национал Лукас Петков се появи като резерва за „детелините“ в 85-ата минута, като замени Гидеон Юнг.

Грьойтер Фюрт вече има 29 точки в актива си и запазва 3-ото място във втория футболен ешелон на Германия, докато Шалке е на 13-а позиция с 20 пункта в актива си. Грьойтер Фюрт първи успя да достигне до попадение в 2-ата минута, когато Арминдо Зиб преодоля Ралф Фарман, но попадението му не бе зачетено заради засада.

Шалке успя да излезе напред в резултата в 30-ата минута, когато Бленди Идризи комбинира с Кеке Топ, който отправи мощен изстрел към левия ъгъл на вратата и реализира. Само 5 минути след началото на второто полувреме „детелините“ успяха да изравнят, когато Бранимир Хъргота бе изведен зад гърба на отбраната на Шалке, след което копна Ралф Фарман и възстанови паритета.

Шалке успя отново да поведе в 74-ата минута, когато Дери Джон Мъркин центрира отляво, а от точката за изпълнение на дузпа Кенан Караман засече с глава във вратата на Грьойтер Фюрт. Гостите отново успяха да изравнят в 77-ата минута, когато Зимон Аста бе на правилното място в точния момент, за да изпрати рикоширала топка в наказателното поле на Шалке във вратата.

Гелзенкирхенци останаха и с човек по-малко на терена в 80-ата минута, когато Мъркин получи втори жълт и респективно червен картон за нарушение срещу Бранимир Хъргота.