Пандемията от коронавирус носи огромни загуби на спорта в световен мащаб, но най-големите германски футболни клубове ще покажат как щетите могат да бъдат ограничени. Според "Bild" трите участника на страната в тазгодишното издание на Шампионската лига - Байерн Мюнхен, Борусия Дортмунд и РБ Лайпциг, както и Байер Леверкузен, който играе в Лига Европа, ще подкрепят финансово отборите от Първа и Втора Бундеслига, които имат нужда от това.

Четирите клуба са готови да дадат над 20 милиона евро в помощ на по-бедните тимове. Очаква се германските грандове да получат 12,5 милиона от разпределението на парите от телевизионните права от Шампионската лига. Те ще се откажат от тях и ще ги пренасочат към фонд за подпомагане на най-засегнатите от кризата. Байерн, Борусия , РБ Лайпциг и Байер Леверкузен ще добавят и допълнителни средства в размер на 7,5 милиона евро.

Как точно ще бъдат разпределени парите и кои клубове ще се възползват от финансовата помощ, ще реши ръководството на Бундеслигата. Самите играчи на водещите отбори в Германия също демонстрират солидарност. Футболистите на Байерн и Борусия Дортмунд вече се съгласиха да намалят заплатите си, докато първенството не се поднови.