Хайко Херлих може да бъде наказан от Дисциплинарната комисия към Германския футболен съюз (ДФБ) заради симулация, съобщават медиите в страната. Той падна на земята след съприкосновение с играча на Борусия Мьонхенгладбах, но камерите показват, че старши треньорът на Байер Леверкузен преигра значително в ситуацията. 

След мача, спечелен от "аспирините" с 1:0, Херлих се извини, но това едва ли ще повлияе на решението на федерацията, която изиска официалното му становище по случая. Неговото поведение може да донесе наказание по правилата за неспортсменска проява. "Ще решим какво да правим с Херлих след изслушването", съобщават от ДФБ.

Германски треньор стана за смях

Старши треньорът на Леверкузен се строполи на земята, когато беше допрян леко от притичалия за излязла топка от терена Закария.

 46-годишният треньор, който е бивш нападател и германски национал, се извини на пресконференцията след мача и обясни, че не е целял да изкара червен картон за играча на Борусия Мьонхенгладбах.  "Със сигурност отстрани е изглеждало глупаво", призна Херлих.

Преди време станахме свидетели на подобна ситуация и по българските терени