Байерн Мюнхен е отборът с най-впечатляваща лятна селекция. Баварците се подсилиха със Садио Мане от Ливърпул, Матайс де Лихт от Ювентус, Райън Гравенберх и Нусаир Мазрауи от Аякс, както и Матис Тел от Рен. В последните часове се заговори, че германският хегемон готви още една трансферна бомба в дните до края на август с привличането на халфа на Барселона Френки де Йонг. 

Според "Мундо Депортиво" Байерн ще се опита да вземе национала на Нидерландия под наем за един сезон със задължителна опция за закупуване. Интерес към полузащитника има и от Манчестър Юнайтед, но неговото желание и да заиграе на "Алианц Арена". 

В Германия обаче са на друго мнение. Близките до баварския гранд журналисти Кристиан Фалк и Флориан Плетенберг отхвърлиха възможността Френки де Йонг да премине на "Алианц Арена" през този трансферен прозорец.

Плетенберг добавя, че треньорският щаб и ръководството на баварците са много доволни от прогреса на Райън Гравенберх и смятат да залагат все повече на него в халфовата линия редом до Йозуа Кимих. В средата на терена отборът разполага още с Леон Горетцка, който лекува контузия, както и Марсел Забитцер. 

Бъдещето на Френки де Йонг е основна тема на медиите през цялото лято. Освен в Байерн и Юнайтед, той беше пращан и в Челси.