Джамал Мусиала е сред най-големите таланти на германския футбол, според неговия съотборник в Байерн Мюнхен Леон Горетцка, пише агенция ДПА.

Мусиала вече привлече внимание на международната сцена, както с клубния си тим Байерн, така и с националния отбор на Германия на Световното първенство в Катар, въпреки ранното отпадане.

Горетцка, който играе редом с 20-годишния Мусиала, заяви: „Джамал може би и един от най-големите таланти, които Германия някога е имала, защото той вече редовно показва отлично представяне.“

„При него няма много колебания. Фактът, че вече е част от титулярния състав всяка седмица, е показателен. Той ни помага да постигам целите си“, добави Леон Горетцка пред официалния сайт на Европейската футболна централа (УЕФА).

„Той е изключително добър с топката, на малки пространства и създава много опасности. Джамал има изключителни качества. Ако продължи да работи по този начин и остане здрав, само небето е граница за него“, каза още футболистът на Байерн Мюнхен.

28-годишният Горетцка чувства, че зависи от него и съотборниците му да помагат по-младите. „Това е моя задача, както и да бъда пример. Франк Рибери и Ариен Робен бяха сред футболистите, които ми помагаха много, когато дойдох в Байерн, така че сега моята задача е подобна. Няма да казвам на Джамал как да дриблира или какво да прави всеки ден, защото той отлично знае какво да прави, но искам да му помагам на терена. Да му давам самочувствие или да му помагам когато има въпроси или е в ситуация, която не познава добре. Всички в отбора искаме да му помагаме“, коментира Леон Горетцка.

Той допълни, че се надява Байерн Мюнхен да стигне отново до трофея в Шампионската лига в навечерието на първия мач срещу Манчестър Сити от четвъртфиналите на турнира.

„Шампионската лига със сигурност е Еверест в клубния футбол. Ако погледнем резултатите до момента, този сезон доминираме. Мисля, че доста хора са въздъхнали, когато първоначално са видели нашата група с Интер, Барселона и Байерн. Бяхме сигурни, че няма да отпаднем след груповата фаза и в крайна сметка оглавихме класирането“, заяви още Горетцка./ БТА