Леон Горецка ще замени наказания Йозуа Кимих в полузащитата на Байерн Мюнхен в мача срещу Бохум в събота, съобщи старши треньорът на баварците Юлиан Нагелсман на пресконференция.

Кимих ще изтърпи наказание, след като получи червен картон по време на мача срещу  Волфсбург миналия уикенд. "Леон е играл на позицията на Кимих няколко пъти преди и знае какво да прави. Той има други качества, тъй като не е тип полузащитник, който е еднакво ефективен в защита и в атака", каза треньорът Юлиан Нагелсман на пресконференция в петък.

"Бохум играе с много пасове в средата. Имаме нужда от играч, който може да контролира тази зона", добави той.

Междувременно халфът Райън Гравенберх ще пропусне мача заради лека травма.  "Той ще вземе участие в тренировката в неделя и ще бъде опция срещу ПСЖ", каза Нагелсман, имайки предвид първия мач от осминафиналите на Шампионската лига срещу Пари Сен Жерман на 14 февруари.

Байерн оглавява Бундеслигата с 40 точки, само една повече от втория Унион Берлин. Нагелсман подчерта, че отборът му трябва да остане концентриран, защото всяка грешна стъпка може да повлияе на представянето в следващите мачове

"Представянето ни утре може да окаже влияние върху представянето ни в Париж", каза той./БТА