Голмайсторът на Борусия Дортмунд Пиер-Емерик Обамеянг е основната трансферна цел на Арсенал през януарския прозорец, съобщава Sky Sports.

"Артилеристите" имат намерение да направят всичко възможно да привлекат габонския национал, ако Алексис Санчес си тръгне от "Емирейтс" този месец.

Договорът на Санчес изтича в края на сезона и януари е последният шанс на лондончани да получат пари за своята звезда, въпреки че мениджърът на тима Арсен Венгер многократно изрази убеждението си, че чилиецът ще остане на "Емирейтс" до края на кампанията.

В последните дни все по-усилено се говори, че Алексис Санчес ще премине в лидера Манчестър Сити през този трансферен прозорец, а ръководството на Арсенал се подготвя веднага да намери достоен заместник на своя голмайстор.

Обамеянг има 13 гола в 15 мача за Борусия в Бундеслигата през този сезон, но наскоро бе изваден от състава заради проблеми с дисциплината.

В момента нападателят е в Гана за церемонията по награждаването на най-добрия африкански футболист на годината, а според информациите Пиер-Емерик Обамеянг би проявил интерес към евентуален трансфер в Арсенал. /БГНЕС