Нападателят на Байер Леверкузен - Виктор Бонифейс, ще остане извън игра за поне три месеца и ще претърпи операция, обявиха от германския клуб.

Интервенцията се налага заради контузия на аддукторния мускул, получена в подготовката на националния отбор по футбол на Нигерия за Купата на африканските нации.

23-годишният Бонифейс, който се присъедини към Байер Леверкузен в началото на сезона, вече отпадна от състава на Нигерия за последната контрола срещу Гвинея.

"Виктор Бонифейс не може да вземе участие в турнира за Купата на африканските нации, а също така не е на разположение за клуба. Той получи контузия на мускулно сухожилие в областта на десния аддуктор на тренировъчния лагер в Дубай. Това показват прегледите в Кьолн и той ще претърпи операция в следващите дни. Очаква се нападателят да се завърне в състава в началото на април", информираха от Байер.

Бонифейс дебютира за националния тим на родината си през октомври и от тогава игра в още четири мача. Той се представи отлично в първата част на сезона в Бундеслигата, реализирайки 10 гола и 7 асистенции за клуба от Леверкузен, който е лидер във временното класиране в Германия.