Германският футболен съюз трябва да назначи моментално Пеп Гуардиола за старши треньор на националния отбор, ако испанецът напусне Манчестър Сити и бъде свободен. Това мнение изрази футболистът на "гражданите" и германски национал Илкай Гюндоган.

Самият полузащитник обаче призна, че не вярва, че това може да се случи в скоро време, макар в Германия вече да търсят заместник на настощия селекционер Йоахим Льов, който ще напусне след края на европейското първенство това лято.

"Ако зависеше от мен, щях да го назнача моментално, но мисля, че това е невъзможна задача, тъй като той е ангажиран с Манчестър Сити", заяви Гюндоган преди световната квалификация между Германия и Северна Македония в сряда.

"Освен това не знам дали аз бих останал в Манчестър Сити, ако той напусне", призна халфът.

Гуардиола, който води "небесносините" към трета титла в последните четири сезона в Англия, постигна забележителни успехи не само с "гражданите", но и с първия си отбор Барселона, както и с Байерн Мюнхен.

"Нямам никаква идея какво ще се случи и кой ще смени Льов. С него ни предстоят още 2-3 месеца заедно и всички футболисти ще се опитаме да му дадем изпращането, което заслужава", завърши той.