Германия ще се опита да продължи победната си серия под ръководството на треньора Ханзи Флик в предстоящите контроли срещу Израел и Нидерландия, но приоритет за Бундестима е да достигне своята върхова форма на Световното първенство в Катар в края на годината, каза германският полузащитник Илкай Гюндоган.

Четирикратният световен шампион Германия претърпя фиаско на предишния Мондиал в Русия преди четири години, когато отпадна още в групите, но под ръководството на новия селекционер Ханзи Флик Бундестимът е в серия от седем поредни победи.

"Всички много се вълнуваме от това, което ни предстои тази година. Започваме срещу мотивиран и млад израелски отбор, а след това идва и сериозен тест срещу нидерландците", каза Гюндоган на пресконференция.

Германия приема Израел в Зинсхайм утре, след което гостува на Нидерландия в Амстердам във вторник.

"Искаме да започнем годината възможно най-успешно и да я завършим също толкова успешно на Световното първенство през ноември и декември", каза Гюндоган.

"На прав път сме и искаме да продължим това. Отборът трябва да достигне своя пиков момент във формата на световното първенство и това е нашият приоритет", добави още Гюндоган.

Германският национал коментира и шокиращата загуба на Италия от Република Северна Македония снощи.

"Няма вече слаби отбори", констатира халфът.

Той си припомни, че и Германия загуби от северномакедонците у дома с 1:2 в квалификациите миналата година.

"Знаем колко неудобен съперник може да бъде Северна Македония. Те ни победиха у дома. Така че знаем, че са неудобен и агресивен отбор. Но не очаквах да победят Италия. Това показва, че нивото става все по-високо. Включително отборите, за които се казва, че са аутсайдери, които са все по-трудни за побеждаване", каза Гюндоган.