Световният шампион с тима на Германия Марио Гьотце призна, че завръщането му в Борусия Дортмунд през 2016 година е било погрешно решение.

Запитан за евентуална грешка, която е направил в професионалната си кариера, той каза за подкаста "Spielmacher": "Вероятно да се върна в Борусия Дортмунд. Трябваше да взема друго решение".

"Имах една или две други опции, също в Ливърпул при Юрген Клоп. За мен стъпката в чужбина, след като играх в Борусия Дортмунд и Байерн, щеше да бъде добре. Това направих четири години по-късно", добави германецът.

Футболистът, който сега е в Айнтрахт Франкфурт, предизвика голямо недоволство сред феновете, когато премина от Борусия Дортмунд в Байерн Мюнхен около месец преди финала на Шампионската лига през 2013 година между двата отбора.

След три години в германския шампион, той се завърна в Дортмунд, но имаше труден период. След това Гьотце подписа с ПСВ Айндховен, преди да се завърне в Бундеслигата и да облече елипа на Айнтрахт Франкфурт през 2022-а.

Гьотце, който вкара победния гол за Германия на финала на Световното първенство през 2014 година, каза, че "би било добре" да играе в чужбина тогава, имайки предвид и огромното внимание от страна на медиите след неговата паметна вечер в Рио де Жанейро.