Защитникът Джонатан Та отличи старши треньора Шаби Алонсо като основната причина за големия скок в развитието си през последната една година. Той заяви, че испанецът му е помогна не само заиграе по-добре в защита а и тактически.

"Шаби Алонсо ме изведе до едно изцяло ново ниво. Сега съм още по-неприятен за противниците, защото не ги изпускам от поглед в нито един момент", заяви бранителят на Леверкузен в интервю за Die Zeit.

"Той винаги работи върху това с нас, защитниците. Алонсо не е треньор, който просто застава на тъчлинията и гледа мача в тишина. Ако не харесва нещо, той моментално се намесва, независимо къде в йерархията е съответният футболист", каза още германският национал.

Та и Леверкузен правят изключително силен сезон и отборът може да стане шампион още през идния уикенд. Байер е непобеден във всичките си 41 мача и рекордните 28 в Бундеслигата. Между "аспирините" и титлата вече стои само Вердер Бремен, който ще срещнат в неделя.

Леверкузен може да стане шампион и в събота, ако Байерн и Щутгарт загубят мачовете си съответно срещу Кьолн и Айнтрахт Франкфурт.