Германският спортен адвокат Кристоф Шикхарт предрича, че футболът ще трябва научи много уроци от настоящата криза, но все пак клубовете от Бундеслигата ще успеят да извлекат най-голяма полза от ситуацията.

Шикхард споделя мнение, че твърде много клубове живеят без мисъл за дългосрочното си благополучие, предприемайки твърде много рисковани сделки с пари, които на практика нямат. Самият той се надява, че тази криза ще промени това.

"Има клубове в Германия, които се справят отлично с воденето на своите бизнеси. Има и други, които живеят на кантар постоянно, без никаква мисъл за бъдещето си развитие", започна специалистът.

"Значението на мнението на шефовете в клубовете ще се увеличи значително за сметка на това да се удовлетворяват желанията на спортните директори. Ще бъде спряно подписването на многомилионни договори, които не се знае, дали на следващото лято ще може да бъдат изпълнени".

"Бундеслигата и германският футбол генерално ще се изстрелят нагоре в ранклистите. Такова ми е предчувствието. Изглежда ми, че единствено английските клубове ще останат до голяма степен конкурентноспособни", завърши разсъжденията си Шикхарт.