Бившият халф на Байерн Мюнхен и Ливърпул Дитмар Хаман смята, че новият старши треньор на баварците Томас Тухел също носи част от вината за внезапната криза на игра и резултати в тима.

В последно време основните обекти на критика са  изпълнителният директор Оливер Кан и спортният шеф Хасан Салихамиджич, които  уволниха  Юлиан Нагелсман миналия месец. След треньорската рокада Байерн отпадна от Шампионската лига и от турнира за Купата на Германия, като вече сдаде и първото място в Бундеслигата пет кръга преди края на шампионата.

"Членовете на Борда може и да са объркани от това, което се случва. Но треньорът също направи много сериозни грешки и впечатлението е, че не е на мястото си в тези четири седмици. Ако пропилее и шампионската титла, то е ясно, че ще го приковат на стълба", заяви Хаман, цитиран от телевизия "Скай Германия".

"Рядко съм виждал смяна на треньора да влошава толкова много нещата в краткосрочен план. Точно това се случи и с Байерн сега", обяснява бившият полузащитник. И допълва, че при поражението от Майнц с 1:3 отборът е изглеждал така, сякаш са "загубили усещането си за футбол".

А в мача от четвъртфиналите за Купата на Германия срещу Фрайбург представянето на отбора приличаше на "кокошарник", а не на отбор с претенции и класиране. "Ти си извън всички турнири, с изключение на Бундеслигата. Имаш двама футболисти във форма: Коман и Сане. И те не играха срещу Майнц”, продължава да се чуди Хаман.

Но  според друг бивш футболист на клуба - Торстен Финк, проблемите са по-дълбоки от това да се смени треньора. "Има нещо, което е сбъркано. И не съм сигурен, че то се намира в съблекалнята на отбора. Сигурен съм, че Томас Тухел опитва да дърпа правилните лостове", допълва 55-годишният Финк.

Но въпреки това той смята, че напрежението ще  е в Борусия (Дортмунд). "Жълто-черните" спечелиха титлата за последно през 2012 година при Юрген Клоп. "Сигурен съм, че Байерн ще си вземе оставащите пет мача. Но в Дортмунд имат къде да губят", завърши Торстен Финк.