Германският футболен съюз ще се опита да назначи нов национален селекционер за контролите през октомври в САЩ, а първите имена вече се коментират, разкри спортният директор на представителния мъжки състав на страната Руди Фьолер.

Досегашният старши треньор Ханзи Флик бе уволнен в неделя след поражението с 1:4 от Япония, а тимът записа само четири победи в последните си 17 мача. 

Бившият нападател и селекционер на Германия Фьолер застана на поста за един мач и ще води отбора в днешната контрола срещу Франция.

Руди Фьолер настоя, че той няма да остане начело на отбора за по-дълъг период и заяви, че дискусиите за наследника на Флик вече са започнали заедно с президента на федерацията Бернд Нойендорф и председателят на Борда на Германската футболна лига Ханс-Йоахим Вацке.

„Разбира се, няколко имена вече бяха споменати при разговорите и бяха обсъдени“, каза Фьолер, който обаче отказа да разкрие кои треньори са били коментирани.

В медиите като възможни кандидати за поста се споменават имената на бившия треньор на Байерн Мюнхен Юлиан Нагелсман, Матиас Замер и Оливер Глазнер, а вариантът с високо ценения Юрген Клоп е малко вероятен, защото той има договор с Ливърпул до 2026 година.

„Ясно е, че се коментират различни имена. И разбира се, Юлиан Нагелсман е топ треньор, както много други. Убеден към, че е важно да представим правилния човек до три седмици и половина“, добави Руди Фьолер-

Следващите мачове на германския национален отбор са на 14 октомври срещу САЩ в Хартфорд и три дни по-късно срещу Мексико във Филаделфия.

Фьолер смята още, че е много важно да се създаде определена еуфория след лошите резултати на отбора при оставаща по-малко от година до Евро 2024, на което Германия ще бъде домакин.