Новото попълнение на Байерн Мюнхен Хамес Родригес ще получава по 6,5 милиона евро годишно, разкрива Der Spiеgel. Както е известно колумбийският нападател пристигна от Реал Мадрид през летния трансферен и ще играе под наем през следващите две години.

Der Spiegel е едно от 12-те европейски издания, които са част от Футбол Лийкс, чиято цел е да разобличи противозаконните финансови действия в съвременния футбол.

Лоши новини за Байерн, нова покупка се контузи

Под обстрела на немския вестник този път е попаднал договора на Хамес и сумите, които ще получи за престоя си на “Алианц Арена”. Общо за цялостното си пребиваване в Бундеслигата колумбиецът ще прибере 13 милиона паунда.

Месечно това означава по 541,670 хиляди евро, като според клауза в договора, клубът поема всички данъци върху доходите му, както и социалноосигорителните вноски.

Хамес ще прибере още 250 хиляди, ако успее да покрие квотата от 12 гола през първия му сезон в Бундеслигата и още толкова, ако се разпише 20 пъти.

Хамес мисли само за Байерн: Искам да печеля трофеи

Освен това Байерн ще плати общо 13 милиона евро на Реал за футболиста в рамките на въпросните две години. Първата вноска ще е на стойност 6.5 милиона евро и трябва да бъде внесена по сметките на “белите” до 15 септември 2017 година.