Халфът на Байерн Мюнхен Микаел Кюзанс заяви, че иска да остане в германския шампион, въпреки че не успя да си намери титулярно място, откакто се присъедини през 2019 г. Треньорът Юлиан Нагелсман намекна за отдаване под наем на таланта в друг клуб.

22-годишният Кюзанс бе привлечен от Борусия Мьонхенгладбах през 2019 г. като изключителен талант в халфовата линия, но не успя да пробие, дори след отдаването под наем в Олимпик Марсилия миналия сезон.

"Аз не съм играч, който предизвиква сътресения. Не искам проблеми с клуба", каза Куисанс пред "Bild".

"Имам добър характер. Можете да попитате Юлиан Нагелсман. Аз съм трудолюбив. Имам всичко необходимо, за да играя редовно за клуб като Байерн. Убеден съм в това. Но получих твърде малко шансове", добави играчът.
Кюзанс записа само един мач като резерва в Бундеслигата през този сезон. Нагелсман предложи на полузащитника да бъде пратен под наем в друг клуб: "Ще обсъдя това с играча. Той получава твърде малко време за игра. Трябва да проведем разговори, за да видим какво е най-разумно".

Кюзанс има договор до лятото на 2024 г. "Ще седнем заедно и ще обсъдим това. В моята ситуация искам повече мачове, повече игрово време. Показвам на треньорите какво мога да правя всеки ден. Но не мога да го виня (Нагелсман). Изиграхме страхотно първата половина на сезона", завърши Кюзанс.

Байерн има девет точки преднина на върха в Бундеслигата, като първенството се подновява през януари.