Фрайбург се класира за четвъртфиналите на Купата на Германия, след като спечели с 2:0 гостуването си на втородивизионния Зандхаузен.

Елитният тим стигна трудно до успеха с голове в самия край. Гостите поведоха след автогол на Хамади Ал Гадиуи три минути преди края, а влезлият като резерва Нилс Петерсен се разписа в добавеното време.

16 снимки

Фрайбург доминираше от самото начало и бързо създаде първите положения в мача. След тези ситуации обаче домакините заиграха изключително организирано в защита и не допускаха никакви пространства.

Елитният тим владееше топката в големи периоди, но това не му помагаше. Малко преди почивката той стигна до една от малкото възможности, но Кюблер стреля с глава покрай вратата.

Ситуацията не се промени след почивката, но Зандхаузен показа някои слабости при центрирания. На няколко пъти играчи на съперника бяха изпускани да стреля с глава, но ударите не бяха достатъчно точни. Поредното центриране обаче доведе до гол в 87-ата минута, когато Ал Гадиуи отклони топката към собствената си врата.

В добавеното време Кинсомби бе близо до изравняване, но Петерсен се разписа и подсигури класирането на Фрайбург.