Фрайбург продължава с отличния си старт на сезона. Тази вечер възпитаниците на Кристиан Щрайх надвиха с 1:0 Бохум в домакинството си от 4-тия кръг на Бундеслигата. Това бе трета победа за тима, който временно се изравни по точки с лидера Байерн.

Победата на Фрайбург дойде и с доза късмет. В 46-ата минута Роланд Шалай бе съборен в наказателното поле. Първоначално съдията подмина ситуацията, но след това бе привикан да види положението с помощта на ВАР.

Тогава реферът промени решението си и посочи бялата точка. Винченцо Грифо изпълни 11-метровия удар, но ударът му бе спасен от вратаря Мануел Риман. Италианецът обаче реагира бързо и отново стигна до отбитата топка, като при добавката бе точен за 1:0.

След това двата тима нацелиха и три греди. В 65-ата минута удар на Герит Холтман от гостите се отби от левия стълб. След това в 73-тата минута шут на Михаел Грегорич от домакините тресна дясната греда. В 81-вата минута и Нилс Петерсен бе разочарован като неговият изстрел нацели напречната греда.

Все пак Фрайбург постигна своето и с актив от 9 точки временон се изкачи до 2-рото място в класирането. За Бохум пък това е четвърто поредно поражение и отборът се намира на дъното на таблицата с 0 точки.