Наставникът на Байерн Мюнхен Ханзи Флик потвърди информациите, че най-вероятно ще поеме националния отбор на Германия. Това той ще направи, след като напусне треньорския си пост при баварците с приключването на този сезон.

“Ясно е, че съм говорил с Германския футболен съюз. Всички знаят какво чувствам по отношение на националния отбор. Все още трябва да се уредят някои неща. Става въпрос за малки неща. Ако те бъдат оправени, бързо можем да обявим новината. Сега обаче фокусът ми е върху мача с Аугсбург", започна той. 

"Дали съм имал разочарования през сезона? Да, две неща. Отпадането за Купата на Германия от Холщайн Кийл, както и четвъртфинала в Шампионската лига срещу Пари Сен Жермен. Тогава изиграхме фантастичен мач у дома, въпреки че някои играчи липсваха. Отборът показа своето качество, но за съжаление това не беше достатъчно. Това беше голямо разочарование”, заяви Флик по време на пресконференцията си преди своя последен двубой начело на Байерн. 

Според Sport 1 той е бил потърсен също така от Барселона и Тотнъм, но специалистът е решил да наследи Йоахим Льов като селекционер на Германия след Евро 2020. Договорът му ще бъде до 2024-а с годишна заплата, надвишаваща 5 млн. евро.