Треньорът на Байерн Мюнхен Ханс-Дитер Флик бе горд с играчите си след спечелването на Купата на Германия срещу Байер Левркузен с 4:2.

Gulliver/GettyImages
59 снимки

Баварците разбиха "аспирините" с 4:2 във финала за Купата на Германия и направи дубъл в страната, след като преди седмици завоюва и титлата. Дейвид Алаба откри с красиво попадение в началото на срещата, а малко след това Серж Гнабри удвои преднината на тима. През втората част феноменален гол реализира Роберт Левандовски. Минути по-късно Свен Бендер върна едно попадение за "аспирините". Но полякът не бе казал последната си дума и с елегантен гол реализира четвърти гол за баварците. Крайният резултат бе оформен от Кай Хавертц  от дузпа в заключителните секунди на двубоя.

Това беше 20-а Купа на Германия за Байерн Мюнхен и те продължават да бъдат рекордьор по спечелени трофеи в страната.

„Гордеем се, че напускаме терена като победител. Радвам се, че го направихме. Това, което отборът постигна през последните няколко седмици е сензационно. Отношението на футболистите е просто фантастично. Много съм щастлив. Начинът, по който тимът се представя е изключителен. След този мач има само радост“, заяви Флик.