Наставникът на Байерн (Мюнхен) Ханзи Флик даде обширно интервю пред “Франс Футбол”, в което говори на различни теми, свързани с тима.

“Когато поех отбора, за мен беше важно играчите да усещат моята вяра в тях, както и самите те да вярват в своя потенциал. Не съм правил много промени. С моя щаб просто модифицирахме някои неща. За кои промени става въпрос? Заиграхме с повече интензитет и започнахме да предприемаме повече рискове в предни позиции. Отново доминирахме в нашите мачове. Всичко започна с двубоя срещу Олимпиакос, но най-вече след това срещу Борусия Дортмунд. Това беше повратната точка в нашия сезон", започна специалистът. 

"Дали нашата доминация вреди на Бундеслигата? Напротив, мисля, че първенството стана по-силно напоследък. Волфсбург и Айнтрахт Франкфурт се превърнаха в качествени отбори. Байер Леверкузен и РБ Лайпциг имат потенциал, а да не забравяме Дортмунд и Борусия Мьонхенгладбах. Убеден съм, че Бундеслигата предлага много атрактивен футбол и зрелищни мачове. Честно казано, не бива да се крием от който и да е друг шампионат".

"Моите играчи искат да печелят титлата на Германия всяка година и да продължат тази невероятна серия колкото се може по-дълго, за да пишат история. Повечето от хората в ръководството на Байерн са имали големи кариери като футболисти на най-високо ниво и са оформили историята на клуба. Те знаят как да запазят спокойствие в трудните моменти и да се уверят, че всеки следва един и същ път. Това определя Байерн", завърши Флик.