Селекционерът на Германия Ханзи Флик обеща да играе атакуващ футбол, след като официално започна новата си работа. Бъдещето на Томас Мюлер и Матс Хумелс с отбора остава отворено.

Германската футболна федерация (DFB) обяви, че Флик ще се яви на пресконференция на 10 август заедно с останалата част треньорски щаб, три седмици преди първите му мачове.

"За мен да бъда национален селекционер е задължение, огромна отговорност. Наистина го очаквам с нетърпение.

Наистина ще направя всичко възможно, за да гарантирам, че отново ще играем вълнуващ футбол. Искаме да играем страхотен футбол за Германия и да вдъхновяваме хората за атакуващ футбол", заяви Флик.

Специалистът наследява Йоахим Льов, който се оттегли след 15 години начело. Отборът трябва да бъде възстановен без халфа на Реал Мадрид, Тони Кроос, който напусна националния отбор, докато Флик трябва да вземе решение и за Мюлер от Байерн Мюнхен и Хумелс от Борусия Дортмунд, които се оттеглиха след Евро 2020.

"Ясно е, че съм говорил с един или друг играч. При мен няма възраст, която да означава, че вече не си национал", каза Флик, без да е конкретен отговор за двойката.