Наставникът на Байерн Мюнхен Ханзи Флик призна, че феновете ще са големият липсващ фактор по време на дербито с Борусия Дортмунд утре вечер. Двата основни претендента за титлата в Бундеслигата се изправят един срещу друг във вторник от 19:30 часа българско време на "Сигнал Идуна Парк", но домакините, които изостават с четири точки от лидера Байерн, няма да могат да разчитат на вярната си публика.

"Това е много специален мач. За мен като треньор няма съмнение, че феновете ще са липсващият фактор. Атмосферата на стадиона може да вдъхнови всеки един отбор. Важно е как един отбор ще се справи без феновете по трибуните. Трябва да приемем сегашната ситуация и да не търсим извинения", коментира Флик ден преди дербито. От рестарта на Бундеслигата минаха два кръга, като в досегашните 18 мача гостите записаха десет победи, което може да се отдаде частично на липсата на домакинско предимство заради празните трибуни.

Флик потвърди, че испанският халф Тиаго Алкантара ще пропусне двубоя заради травма, като негов заместник в центъра на терена за баварците ще бъде Леон Горецка. Най-вероятно Жером Баотенг ще партнира на Давид Алаба в центъра на защитата, докато се очаква Люка Ернандес, който е възстановен от травма в глезена, да остане на пейката.