Българският национал на Вердер Бремен Илия Груев претърпя някои критики за равенството с Борусия Мьонхенгладбах (2:2), при което халфът загуби топката в една ситуация, при която падна вторият гол за съперника.

Голмайсторът на Вердер Никлас Фюлкруг се опита да защити българина от критиките.  "Ако играеш на толкова важен пост на тази възраст, носите огромна отговорност. Трябваше да прецени по-добре ситуацията. Но критиките не трябва да се приемат като обвинения. Илия е чудесно момче, на което винаги можеш да разчиташ", казва германският национал пред списание "Кикер".

Фюлкруг е известен с това, че полага много грижи за тялото си и е постоянно във фитнес залата. "Всеки път, когато съм в залата, той също е там. Това е играч, който е невероятно сериозен и работи наистина много. Всички сме много доволни от него. Трудно е да го критикуваш", казва германецът за Груев. "Илия реши в този момент да ускори ритъма, без никой да иска това от него. Не бяхме готови нито отпред, нито отзад", даде своята версия Фюлкруг.

"Искаме от него да играе по-офанзивно. Понякога дори настояваме, защото той има склонност да играе с пасове по ширина. Тази позиция в центъра на терена е много отговорна, защото не само трябва да играеш, но и да организираш нещата около себе си и да имаш голямо влияние върху другите", защити го и треньорът на Вердер Тимо Вернен пред "Кикер". Той смята, че историята на Илия Груев през сезона е "позитивна" и неслучайно футболистът е стигнал до националния отбор на България.

Автор: Христо Бонински/БТА