Германският национал Никлас Фюлкруг е доволен, че футболът търпи тактически промени и ролята на типичния таран се завръща постепенно при повече отбори, след като "фалшивата деветка" доминираше в последното десетилетие.

Нападателят на Борусия Дортмунд дебютира за Германия едва на 29 години, но бързо спечели титулярно място и вкара девет гола в 11 мача. Дълги години обаче големите европейски клубове игнорираха тараните, които играят предимно в непосредствена близост до вратата на съперника. Предпочитани бяха по-леките, по-подвижни и по-технични нападатели и халфове, каквито са "фалшивите деветки".

"Помня тези времена. Този тренд бе типичен случай на 'търсене и предлагане' (б.р.- термин от икономиката и свободния пазар). Хората си търсеха 'фалшивите деветки', за да играят с подвижни футболисти с по-малък ръст", заяви той, цитиран от Ройтерс.

Това важи и за националния отбор на Германия, който след Мирослав Клозе също залагаше на стила с 'фалшива деветка'.

"Сега нещата се обръщат и аз съм доволен. Не се радвам само за себе си, а и за други централни нападатели като Ерлинг Холанд и Хари Кейн. Заради хора като тях двамата децата си купуват фланелки. В края на краищата, най-важното нещо във футбола са головете. Поне за мен е така", каза още Фюлкруг.