Германският нападател Никлас Фюлкруг ще пропусне приятелските мачове срещу Япония и Франция този месец заради контузия в бедрото, каза селекционерът на националния отбор Ханзи Флик преди днешната тренировката на отбора.

Германия се изправя срещу Япония на 9 септември и срещу Франция три дни по-късно. Имаше малък шанс Фюлкруг да играе срещу Франция, но от треньорския щаб на Бундестима решиха, че е най-добре той да напусне лагера във Волфсбург.

Миналата седмица Фюлкруг премина от Вердер Бремен в Борусия Дортмунд, където дебютира като резерва при равенството 2:2 срещу новака Хайденхайм в петък.

Флик вече е извикал полузащитника на Байерн Мюнхен Томас Мюлер като заместник.

За последно Мюлер игра за националния отбор по време на разочароващата кампания на Мондиал 2022 в Катар, когато Германия отпадна в груповата фаза. След това халфът остана извън състава за приятелските мачове през март и юни.

Мюлер наскоро имаше проблеми с контузия, като пропусна част от предсезонната подготовка на Байерн. В събота той започна като титуляр в първия си мач този сезон при успеха с 2:1 срещу Борусия Мьонхенгладбах.

Германия се квалифицира за Евро 2024 като домакин и следователно ще играе приятелски мачове вместо квалификации./ БТА