Руди Фьолер коментира уволнението на Ханзи Флик като селекционер на Германия. Опитният специалист ще застане временно начело на Бундестима след раздялата с досегашния наставник. 

“Ханзи Флик се изтощи през последните няколко месеца. Той и екипът му дадоха всичко от себе си, за да преобърнем ситуацията в положителна насока след отпадането ни от Световното първенство в Катар. За съжаление, днес трябва да кажем, че не успяхме да го направим. Мачът с Япония ясно ни показа, че повече не можем да продължаваме с този щаб. Това не е лесен момент за мен, защото се присъединих към ГФС през февруари, за да подкрепям Ханзи Флик с всички сили и да му пазя гърба, за да може да е успешен в спортния аспект. Твърдо вярвах, че като селекционер той можеше да върне нашия национален тим в правия път.

Сега обаче трябва да действаме отговорно. Налага се да променим нещо, за да играем взискателната и амбициозна роля на домакин на Европейското първенство в нашата страна, за което всички ние се надяваме. Точно това феновете в Германия с право очакват от нас. Следователно временнно ще водя националния тим за един мач срещу Франция с Ханес Волф и Сандро Вагнер до мен. Най-спешната задача след това ще бъде да назначим селекционер, който бързо ще реорганизира нашия отбор и ще го подготви за голямото Европейско първенство догодина, за което всички се надяваме, че ще даде положителни импулси за германския футбол и за цялата ни страна. Селекционер, който в дългосрочен план да върне националния ни тим на нивото, което всички ние познаваме и очакваме”, заяви Фьолер.