Борусия Дортмунд няма да може да разчита на горещата подкрепа от своите привърженици за гостуванията на Хофенхайм през следващите три години. Причината за това са многократните обиди срещу финансовия благодетел на Хофенхайм Дитмар Хоп.

Феновете на „жълто-черните“ получиха условна присъда до 2022 година преди две години. Но в края на 2019 година запалянковците на Борусия отново злоупотребиха и обидиха собственика на Хофенхайм при загубата с 1:2. След този рецидив спортният съд в Германия наложи забрана за гостуващи фенове на Борусия Дортмунд за мачовете с Хофенхайм.

Очаква се окончателната присъда да бъде официално обявена през следващите дни. Клубът също така трябва да плати на Хофенхайм за евентуалните загуби, както и глоба в размер на 60 000 евро.

През септември 2018 година феновете на Борусия Дортмунд издигнаха банер, който показваше лицето на Дитмар Хоп и мерник на огнестрелно оръжие. На 20 декември 2019 година банерите бяха по-малки, но също така остри и обидни. Това доведе и до наказанието за феновете на Борусия Дортмунд.