Хамбургер постигна важна победа с 2:1 в гостуването си на Херта Берлин в среща от 20-ия кръг на германската Втора Бундеслига. И трите попадения паднаха през втората част, когато Миро Мухайм откри за гостите в 57-ата, но Харис Табакович изравни за столичани пет минути по-късно. Победният гол за тима от Хамбургер реализира Людовит Рейс в 82-ата минута.

Снимки: Gulliver/GettyImages
51 снимки

Мачът обаче ще се запомни с това, че беше спрян за около половин час, след като феновете изразиха протеста си срещу навлизането на частни инвеститори в германския футбол по любопитен начин. Първо, гостуващата агитка хвърля тенис топки по терена през първата част, но за кратко време и без сериозни последици.

Херта Берлин - Хамбургер 1:2 / Втора Бундеслига, 20-и кръг, 03.02.2024 г.

източник: Снимки: Gulliver/GettyImages

Десетина минути след почивката дойде редът на привържениците на Херта при ъглов удар. Въпреки призивите да спрат хвърлянето на тенис топките, те продължиха. Съответно мачът беше прекъснат. Футболистите бяха прибрани от съдията в съблекалните. Запалянковците издигнаха и плакати срещу Германската футболна лига още през първата част.

Херта Берлин - Хамбургер 1:2 / Втора Бундеслига, 20-и кръг, 03.02.2024 г.

източник: Снимки: Gulliver/GettyImages

С тази победа Хамбургер се възползва от грешната стъпката на Холщайн Кийл и се намести на втората позиция с актив от 37 точки, като изостава с пет от лидера Санкт Паули. Херта пък продължава с незадоволителното си представяне и остава на десето място с 26 пункта.