Феликс Магат говори за евентуалната възможност да стане старши треньор на националния отбор на Германия, който се раздели с досегашния селекционер Ханзи Флик.

"Сега Германия се нуждае от треньор, който може да възстанови увереността и сигурността в състава. В момента футболистите чувстват несигурност. Имам способността да върна духа в играчите и те отново да се представят на много по-високо ниво", коментира Магат във вторник, цитиран от Скай Спортс.

Флик работи с германския национален отбор от 2021 година, като записа 25 мача, в които тимът спечели 12, завърши наравно 7 пъти и допусна 6 поражения. В края на миналата седмица четирикратните световни шампиони загубиха с 1:4 срещу Япония в контрола.

Феликс Магат е бивш треньор на Щутгарт, Байерн Мюнхен, Херта Берлин, Фулъм, Айнтрахт Франкфурт, Вердер Бремен, Хамбургер ШФ, Нюрнберг и Волфсбург. 

Германците ще бъдат домакини на Евро 2024 през следващото лято.

Юлиан Нагелсман, който сега е начело на Байерн Мюнхен, както и австриецът Оливер Гласнер, извел Айнтрахт Франкфрут до трофея в Лига Европа през 2022 година, са най-сериозните кандидати за следващ селекционер на Германия, информират медиите в страната./БТА