Абсолютен фарс претърпя елитния и имащ претенции за нещо отбор от Бундеслигата Байер Леверкузен за Купата на Германия. Във втория ден на месец февруари „аспирините” изхвърчаха от турнирната надпревара, след като скромният отбор на Рот Вайс Есен спечели дуела между двата отбора с 2:1 след продължения.

И трите попадения в мача паднаха през продълженията, след като редовното време на кокетния стадион в Северен Рейн-Вестфалия видя нулево равенство след 90-те минути.

Gulliver/GettyImages
29 снимки

Все пак в самия край на първите 15 минути от продълженията някак логичното се случи, след като Александър Драгович свърши чудесна работа и подаде към Леон Бейли, който с брилянтен удар матира Даниел Давари за 1:0 за гостите.

И когато всичко изглеждаше решено в Есен, то домакините далеч не смятаха така. Три минути след подновяването на играта Огузан Кефкир бе на точното място в точното време, за да се пребори в наказателното поле и да изравни резултата за 1:1. Мачът сякаш отиваше към изпълнение на дузпа, въпреки набезите на елитния тим, то две минути преди края РВЕ стигна до пълния обрат. Това се случи, след като Седрик Харенброк достави за Симон Енгелман, който овладя и с чудесен удар препарира Лукаш Храдецки.