Головата машина на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски посъветва талантливия Ерлинг Халанд да остане в Борусия Дортмунд, за да може да разгърне напълно потенциала си. Полският национал измина пътя от Рур до Бавария, а за норвежкия нападател желаещите се увеличават с всеки изминат ден. Той е спряган за трансфер към Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид, Манчестър Сити и ПСЖ.

Левандовски смята, че за Халанд ще е най-добре да остане в Бундеслигата и да продължи да расте, а след това да мисли за трансфер в голям европейски клуб.

„Ерлинг има огромен потенциал, но все още има време. Не искам да оказвам никакъв натиск върху него с моите изказвания. Ако работи усилено, може да стане по-добър футболист и в крайна сметка да достигне най-високото ниво. Следователно за него може да е добре, ако остане в Бундеслигата по-дълго, преди да предприеме следващата стъпка“, каза Левандовски.

Полският национал сподели и кой ще е неговият избор за върха на атаката: „Не мога да кажа един. За мен добрият нападател е Карим Бензема, Тимо Вернер, Серхио Агуеро, Килиан Мбапе и Луис Суарес.“