Ерик Дайър беше представен като ново попълнение на Байерн на пресконференция. Английският защитник пристигна при баварците от Тотнъм с договор за шест месеца, като в него има опция да бъде удължен с още една година. 

"Студено е. Всичко е страхотно, откакто съм тук. Веднага усетих колко голям клуб е това. Не беше изненадващо. Чувствам се добре. Хари Кейн е мой приятел. Говорихме много, когато той дойде тук. Следях отблизо и мачовете от Бундеслигата заради него. Когато разбрах, че има възможност и за мен да дойда, следях нещата и заради себе си", каза Дайър. 

Англичанинът сподели и какви цели си поставя. "Целите ми съвпадат с тези на клуба. Мисля, че целите ни са еднакви. Дойдох тук, за да печеля титли. Искам да помогна на отбора да бъде възможно най-успешен". 

"Не играх много в Тотнъм, защото такова беше решението на мениджъра и аз го приех. Винаги съм полагал усилия да бъда в добра форма. Правих го и през последните месеци и мисля, че съм в добро състояние". 

"Със сигурност ще науча немски. За мен е важно да науча езика, където и да съм. Правя го от уважение", продължи той. 

"Когато се присъединиш към толкова голям клуб, винаги има голяма конкуренция. Вълнувам се да играя в този отбор. Имаме страхотни нападатели. Очаквам с нетърпение да се изправя срещу тях на тренировка", допълни той.