Германската Бундеслига ще е първата европейска лига, която ще бъде подновена. Това ще се случи още идната седмица по информация на "Ройтерс". Вероятно това ще стане на 15 май - с традиционния петъчен двубой. Официално съобщение се очаква утре, когато канцлерът Ангела Меркел ще обяви следващия етап от отпускане на мерките в страната. Това ще бъде първият шампионат от топ 5, който ще се рестартира.

Отборите от Бундеслигата тренират от доста време насам при строги мерки за сигурност, а през вчерашния ден пълноценни групови занимания започна и Падерборн 07.

По веднъж на ден за коронавирус вече бяха тествани всички състезатели и спортно-технически персонал на 36-те клуба от двете Бундеслиги – общо 1724 души. Сред тях има само 10 заразени, като според New York Times повечето нямат симптоми. Те са изолирани и ще прекарат 14-дневна карантина. Имена не се разкриват, но се знае, че трима са от Кьолн – двама футболисти и един физиотерапевт.

В ход е повторно проверяване за COVID-19, като от Кьолн и Падерборн 07 съобщиха, че при тях няма регистрирани нови случаи.

Мачовете ще са без публика. До края на кампанията в елита остават 9 кръга, както и 3 срещи в турнира за Купата на Германия.