Емре Джан разкри, че „никога няма да играе” за Манчестър Юнайтед в своята кариера, след като остава лоялен на големия враг на „червените дяволи” – Ливърпул. 27-годишният халф бе спряган за трансфер на „Олд Трафорд” през зимата, след като се провали при престоя си в Ювентус.

Бившият футболист на Ливърпул изгаряше от желание да попадне в състава на Германия за Европейското първенство, но отказа офертата от Юнайтед и парафира с Борусия Дортмунд. „Никога няма да играя в Юнайтед заради периода си в Ливърпул. Моето сърце не може да го позволи това, тъй като съперничеството между двата отбора е голямо”, позова се Джан пред германските медии.

Джан описа Юнайтед като голям отбор, след като го сравни с Байерн Мюнхен в английските медии пред рестарта на Бундеслигата в следствие на пандемията от коронавирус. „Двата отбора имат трофеи и голяма фенска маса. Оуен Харгрийвс и Бастиан Швайнщайгер са играли и за двата тима”.

Джан говори и за съотборника си Джейдън Санчо, който силно е спряган за преминаване в Манчестър, но халфът не вижда причина това да е по-голяма стъпка за крилото. „Не виждам смсиъл да избере Юнайтед пред Дортмунд. Не от спортна гледна точка, а генерално”.