Присъствието на Мино Райола и бащата на Ерлинг Халанд в Барселона за среща с президента на каталунците Жоан Лапорта означава, че испанският гранд не е единственият претендент за подписа на норвежкия нападател на Борусия Дортмунд.

Въпреки кризата, има още няколко клуба, които желаят 20-годишния стрелец и ще наддават за него. В Англия те са 4. Челси, Ливърпул и двата манчестърски отбора. Освен това изкушението на Висшата лига е доста съблазнително за Халанд, който е родом от Лийдс, където е играл баща му.

„Сините“ от Лондон търсят дълготраен заместник на Оливие Жиру, който през септември ще навърши 35 години. Освен това наставник е Томас Тухел, който е бивш играч и треньор на Борусия Дортмунд.

„Небесносините“ пък имат нужда от класен нападател, който да влезе в обувките на напускащия това лято Серхио Агуеро след 10 години на вярна служба на „Етихад“. Интересно да отбелязване е, че в интернет пространството се забелязаха снимки на малкия Ерлинг, който носи тениска на „гражданите“.

„Червените дяволи“ имат своя коз в лицето на мениджъра си Оле Гунар Солскяер, който е близък приятел на Халанд-старши и е бивш наставник на младежа от общия им престой в Мьолде.

Шампионите от Мърсисайд са готови да жертват някой от своите лидери в атака, за да освежат състава си, тъй като в последните месеци Ливърпул видимо изпитва трудности в завършващата фаза на нападението.

На Ботуша обаче също се оглеждат за детето-чудо от севера. Настоящите първенци от Ювентус обмислят да се разделят с Пауло Дибала, който е преследван от здравословни проблеми в последната година. Не е за подценяване фактът, че именно агентът на Халанд Райола доведе в Торино централният бранител на „бианконерите“ Матайс де Лихт.

Последната контузия на Роберт Левандовски повдигна някои въпроси дали не е време да се търси негова дългосрочна алтернатива. 32-годишният полски щурмовак все още блести и е на висота, но това едва ли ще продължи повече от 1-2 сезона, а постепенното налагане на норвежеца би бил логичен вариант. През последните години Байерн се прочу с входящите трансфери на Марио Гьотце, Матс Хумелс и самият Левандовски, които пристигнаха на „Алианц Арена“ директно от „Сигнал Идуна Парк“.

13-кратният европейски клубен шампион Реал Мадрид винаги е на фаворит що се касае до осигуряването на услугите на най-големите имена в Европа. И този път това не е изключение. „Кралският клуб“ все още усеща липсата на Кристиано Роналдо, въпреки че през миналия сезон успя да спечели титлата в Испания. Карим Бензема по подобие на Левандовски също продължава да дърпа своя отбор напред, но и той по подобие на колегата си от Мюнхен наближава залеза на кариерата си със своите 33 години. Килиан Мбапе е другият вариант за атаката на „белия балет“, но до една не малка степен идването му на „Сантиаго Бернабеу“ зависи и от бъдещето на Зинедин Зидан. Отношенията между Мадрид и Дортмунд също са отлични покрай трансферите на Рейниер  и Ашраф Хакими, така че и това не е за пренебрегване.

Ако наистина Ерлинг Халанд напусне това лято, то битката за него ще е ожесточена, а днешната визита на Мино Райола и Алф Инге Халанд в Барселона ще е едва първата спирка из офисите на водещите колоси на Стария континент.