Отборите на Шалке 04 и Волфсбург не успяха да излъчат победител в сблъсъка помежду си от 20-ия кръг на Бундеслигата. Срещата на "Фелтинс Арена" завърши при резултат 0:0, като той не бе добър за никой от двата тима.

За домакините това е шести пореден мач без победа и трето поредно нулево реми, а за гостите - четвърти двубой без успех, но малкото утешение е, че поне спряха серията си от три поредни поражения във всички турнири.

Волфсбург пръв имаше златен шанс да открие резултата. Гостите получиха дузпа в 8-ата минута, но Максимилиан Арнолд не успя да отбележи наказателния удар, като стреля в гредата.

След това пък Шалке на два пъти бе разочарован от съдиите. В 50-ата минута Алекс Крал отбеляза гол, но след намесата на ВАР бе маркирана засада и той бе отменен. В 76-ата минута второ попадение, този път ва Майкъл Фрай, не бе признато отново заради засада, която този път бе маркирана в реално време.

В крайна сметка мачът остана без голове и без победител. След това реми Шалке остава на дъното на класирането с 12 точки, докато Волфсбург е на 7-ата позиция с 30 точки в актива си.