Отборите на Волфсбург и Аугсбург завършиха при резултат 2:2 в много драматичния двубой от 26-ия кръг на Бундеслигата. 

Gulliver/GettyImages
26 снимки

Двубоят започна кошмарно за "вълците" и още във втората минута Максимилиан Арнолд си вкара автогол при корнер за Аугсбург. 

В 20-ата минута той получи шанс да се реваншира на отбора си, като застана на бялата точка, за да изпълни дузпа. Вместо това той стреля над вратата.

Мергим Бериша обаче не прости на домакините, когато в 32-ата минута бе изведен с добър пас в наказателното поле на "вълците" и с изстрел в долния десен ъгъл удвои преднината на Аугсбург. 

Истинската драма настъпи в последните минути на двубоя. В 84-ата минута Лука Валдшмид се разписа с глава, а първоначално страничният съдия вдигна флага за засада, но след преглед с ВАР - попадението бе признато.

Дълбоко в добавеното време, в 96-ата минута на срещата, Кевин Паредес пусна топката за Феликс Нмека, който не сгреши отблизо и я прати в мрежата на Рафал Гикивич за 2:2. Секунди след това дойде и последният съдийски сигнал. 

Волфсбург заема 9-то място в първенството с 39 точки, докато Аугсбург има 10 точки по-малко и се намира на 12-ата позиция в Бундеслигата.

В друг двубой от кръга Фрайбург и Херта Берлин също завършиха при равен резултат - 1:1. 

Винченцо Грифо изведе напред домакините от Фрайбург, а в 77-ата минута Джесик Нганкам изравни, за да донесе точка на Херта  

"Орлите" продължават борбата си за топ 4 и Шампионска лига през следващия сезон, като в момента заемат именно четвъртото масто с 2 точки пред Лайпциг и четири зад Унион. "Старата дама" пък остава в зоната на изпадащите с 22 точки след 26 мача.