Отборът на Байерн Мюнхен победи Аугсбург с 1:0 като домакин в среща от 29-ия кръг на първенството на Германия по футбол. Байерн е начело във временното класиране с 69 точки, на 9 пред втория Борусия Дортмунд. Аугсбург пък заема 14-ата позиция с 32 точки.

Третият пореден успех за шампионите в Бундеслигата дойде трудно след дузпа на Роберт Левандовски в 82-ата минута. Полският нападател на домакините имаше още няколко възможности, но не успя да се разпише до последните минути на двубоя. В 14-ата Левандовски падна в наказателното поле, но не последва сигнал от рефера. Йозуа Кимих завърши обещаваща атака за Байерн пет минути по-късно, но прати топката вдясно от вратата на Аугсбург. Пак Кимих не успя да преодолее стража на гостите в 62-ата минтуа, а в 80-ата бе отсъдена дузпа в полза на баварците заради игра с ръка на футболист на Аугсбург. Левандовски не сгреши при изпълнение и донесе победата за Байерн Мюнхен.

Gulliver/GettyImages
41 снимки

Тимът на Волфсбург победи убедително Арминия Билефелд с 4:0 като домакин в друг мач от 29-ия кръг. Волфсбург е 13-и в подреждането с 34 точки, а Арминия е 16-и с 26 в актива си. Лукас Нмеча се разписа на два пъти в 11-ата и 38-ата минута за 2:0. В 32-ата минута защитникът на гостите Седрик Брунер пострада при борба за топката и бе откаран в болница. След почивката домакините отбелязаха още две попадения, дело на Максимилиан Арнолд в 48-ата и Макс Крузе в 53-ата минута.

Гройтер Фюрт претърпя домакинско поражение от Борусия Мьонхенгладбах с 0:2 и остава последен във временното класиране с едва 16 точки от 29 мача. Борусия Мьонхенгладбах е 11-и с 37 точки. За гостите реализираха Маркъс Тюрам в 18-ата минута и Аласан Плеа в 24-ата от дузпа.

Отборът на Кьолн надигра Майнц 05 с 3:2 у дома след като осъществи обрат от 0:2. Кьолн заема седмото място в подреждането в Бундеслигата с 43 точки, а Майнз е десети с 38 към момента. Гостите поведоха с попадения на Джонатан Буркарт в 14-ата и на Карим Онисиво в 55-ата минута. Ели Скири намали за 1:2 в 60-ата, а в рамките на 4 минути Кьолн вкара още два гола между 78-ата и 82-ата. Първо Деян Любичич изравни за 2:2, а после Лука Килиан вкара за победното 3:2.


Срещи от 29-ия кръг първенството на Германия по футбол:

Байерн Мюнхен – Аугсбург              1:0

Волфсбург – Арминия Билефелд          4:0

Гройтер Фюрт – Борусия Мьонхенгладбах 0:2

Кьолн – Майнц 05                      3:2

по-късно днес:

Херта – Унион Берлин

в неделя:

Бохум – Байер Леверкузен

Айнтрахт Франкфурт – Фрайбург

РБ Лайпциг – Хофенхайм

от петък:

Щутгарт – Борусия Дортмунд           0:2