Борусия Дортмунд е първият 1/2-финалист за Купата на Германия. Тази вечер вестфалци надвиха съименника си Борусия Мьонхенгладбах с минималното 1:0 в гостуването си на "Борусия Парк. Победният гол бе дело на Джейдън Санчо.

Гостите създадоха по-интересните положения през първото полувреме. В 9-ата минута Марко Ройс от чудесна позиция в пеналтерията опита шут от воле, но изпълнението му не бе добро. В 36-ата минута Ерлинг Халанд бе изведен зад отбраната, но нетипично за него стреля встрани от вратата.

В добавеното време на първата част Гладбах можеше да поведе. Маркус Тюрам отбеляза попадение, което правилно не бе зачетено заради засада.

Дортмунд продължи да е по-активният от двата състава и през втората част. В 53-ата минута и гол на вестфалци не бе зачетен. Този път Халанд вкара, но след преразглеждане с ВАР попадението му бе отменено заради негово нарушение в атака.

В 59-ата минута "жребчетата" създадоха едно от най-хубавите си положения. Рами Бенсебайни отправи мощен удар от далечна дистанция, но стражът Марвин Хитц отговори с блестяща намеса.

В 65-ата минута Дортмунд стигна откри. Гостите организираха чудесна кортраатака, Ройс изведе Джейдън Санчо зад защитата, той напредна и хладнокръвно вкара за 0:1.

В 83-ата минута "жълто-черните" можеха да подпечатат успеха си, когато Халанд изскочи очи в очи със стража, но не успя да го излъже. При последвалия ъглов удар се стигна до голяма неразбория в наказателното поле и Матс Хумелс пропусна да се разпише отблизо, за да реши всичко.

В 88-ата минута Денис Закария опита диагонален изстрел от ъгъла на пеналта и малко не му достигна да намери очертанията.