Борусия Дортмунд смаза Волфсбург с 6:0 и продължава да се бори с Байерн Мюнхен за титлата в Бундеслигата. Разликата между двата тима е само точка в полза на “червените” при оставащи по три мача.

19 снимки

Преди седмица “жълто-черните” направиха разочароващо 1:1 срещу Бохум, след което баварците записаха два успеха, което накара песимистите да отпишат състава от “Сигнал Идуна Парк”. Дортмундци обаче се разправиха по категоричен начин с иначе стабилния противник, който се цели в участие евротурнирите.

Десетата поредна домакинска победа на Борусия през сезона дойде след по два гола на Карим Адейеми (14’,59’) и Джуд Белингам (54’,86’), както и по един на Себастиан Алер (28’) и Донийл Мален (37’). Разликата можеше да бъде още по-голяма, но Адейеми пропусна дузпа при 5:0, а по-рано в срещата Мален сгреши в ситуация сам срещу вратаря.

Футболистите на Борусия решиха всички още преди почивката. Адейеми даде началото на головата фиеста с майсторско засичане с глава в 14-тата минута. След още толкова минути той асистира на Алер на празна врата за 2:0.

Мален покачи на 3:0 в 37-ата - отново на празна врата, този път след подаване на Юлиан Брант.

Белингам заби рядко срещан гол в 54-тата минута, като в случая топката се отби в напречната греда, но след падането си на земята влетя в мрежата - 4:0.

След още пет минути Адейеми се възползва от грешка на Себастиан Борнау и резултатът набъбна.

В 65-ата Адейеми пропусна да оформи хеттрик, след като от бялата точка стреля над гредата.

До края на сезона на Борусия остават двубои срещу Борусия (Мьонхенгладбах) (домакинство), Аугсбург (гостуване) и Майнц 05 (домакинство). Програмата на Байерн пък е следната: Шалке 04 (домакинство), РБ Лайпциг (домакинство) и Кьолн (гостуване). При равенство в точките първо се гледа головата разлика, като тази на баварците е значително по-добра.