В Борусия Дортмунд очевидно са повече от бесни на своя топ нападател Пиер-Емерик Обамеянг. Спортният директор на клуба Михаел Цорк и треньорът Петер Щьогер упрекнаха габонеца и заявиха, че очакват съвсем скоро промяна в поведението му, иначе последствията ще станат по-сериозно.

28-годишният футболист бе изваден от състава преди неделното нулево реми срещу Волфсбург, а причината бе, че пропусна сбирката на отбора преди срещата. Това е поредното провинение на Обамеянг от началото на сезона, като вече няколко пъти той бе ваден от състава заради нарушаване на вътрешния правилник.

Дортмунд без Обамеянг по "дисциплинарни причини"

„В даден момент просто вече не може да толерираш такава липса на дисциплина”, коментира Цорк. „Не знам какво се случва в главата му. Имахме доста продължителна дискусия днес. Ние не сме свикнали да виждаме подобно поведение от него. Не може повече да се продължава така.”

Треньорът Щьогер също потвърди, че подобна среща е имало. „Обяснихме му какво се случва и защо го наказваме. След неговите действия аз усетих, че концентрацията му изобщо не е върху мача, който беше много важен за нас. Така бе с всички други играчи, затова трябва да се действа внимателно”, обясни наставникът.

Китайци отрекоха за интерес към Обамеянг

„Казах на Обамеянг какво трябва да стори и кое е от значение за нас да знаем. Казах му също така, че всяка седмица той ще разполага с шанс да се докаже. Обяснихме му, че трябва да следва определени правила. Този път не става дума за нещо дребно. Разговорът беше важен. Неговите действия са значим фактор за цялата група”, добави Щьогер.