Отборът на Вердер Бремен се наложи с 3:2 над Борусия Дортмунд и изхвърли тима от турнира за Купата на Германия. Резултатът бе открит от Дави Селке в 16-ата минута, а в 30-ата Леонардо Битенкорт удвои за домакините. Холанд отбеляза 8-ото си попадение за новия си отбор, но Милот Рашица реализира за 3:1. Джовани Рейна съумя да отбележи второ попадение за гостите, но това бе недостатъчно за класиране напред.

Резултатът бе открит още в 16-ата минута, когато Дави Селке прати топката в опразнената врата на Борусия, след като ударът му рикошира в противников защитник. 

Матс Хумелс можеше да изравни, но ударът му бе спасен от стража на домакините. 

В 30-ата минута Леондардо Битенкорт отбеляза изумително попадение от дистанция, матирайки Марвин Хитц. 

В края на първата част отново той опази мрежата си от ново попадение, отразявайки удара на Дави Селке. 

 В 67-ата минута Юлиан Бранд подаде перфектен пас на Ърлинг Холанд, който хладнокръвно изпрати топката в мрежата отблизо. 

Три минути по-късно Милот Рашица овладя добър разсичащ пас по трева и успешно прокара топката във вратата на гостите. Съдията реши да прегледа попадението с помощта на ВАР, но в крайна сметка след проверката попадението бе зачетено. 

В 78-ата Джовани Рейна направи резултата 3:2 след като изпрати мощен снаряд от границата на наказателното поле, който влетя право във вратата на домакините. 

До края на двубоя гостите търсеха изравнително попадение, с което да вкарат мача в продължения, но до такова така и не се стигна и Вердер Бремен продължи напред към 1/4-финалите.