Българският футболен специалист Павел Дочев призна, че вече няма да съвместява постовете спортен директор и треньор на Ерцгебирге Ауе, след като отборът изпадна от Втора Бундеслига и през следващия сезон ще играе в третия ешелон на германския футбол.

Той сигурно ще остане в ръководството на клуба, но тимът със сигурност ще има нов наставник.

Дочев даде интервю за вестник "Билд" след победата на Ерцгебирге Ауе над Динамо Дрезден с 1:0. От българина се очаква да бъде архитект на преструктурирането на отбора.

"Въпреки че футболистите са във ваканция, аз продължавам нормално работата си. На бюрото си съм, преглеждам много имейли ежедневно и разговарям с агентите на играчите", каза българският специалист пред "Билд".

"Новият треньор и идеите му са много важни за планирането. Не мога да кажа повече в момента. Надявам се да проведа разговор с президента на клуба Хелге Леонхард до края на седмицата. Трябва да намалим бройката на футболистите, но и да прибавим повече качество. В момента имаме 11 футболисти с договори. Трябва да вземем предвид и новите изисквания - да се съобразим с правилото за играчи под 23 години, да намерим динамиката, която ни помогна през сезон 2015/16. Имаме нужда от йерархия и освен младите, и от футболисти в така наречената перфектна възраст за футбол между 26 и 30 години", каза още 56-годишният Дочев.